A4 Popup

Z przyjemnością informujemy, że nasza przychodnia bierze udział w szczepieniu przeciw koronawirusowi. Zgodnie z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia od 18.01.2021 szczepimy pensjonariuszy DPS a od 25.01.2021 osoby, które skończyły 80 lat. Trzydziestu naszych Seniorów już dostało sms z datą i godziną szczepienia. Także osoby 70+ mogą się zapisywać do kolejki oczekujących (telefonicznie w rejestracji). Dla osób 60 + termin szczepienia może się niestety wydłużyć dlatego prosimy o cierpliwość, noszenie maseczek i zachowanie dystansu społecznego.

all4web

RODO

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY


Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: Rozporządzenie) informujemy, iż:

  1. Administratorem danych osobowych jest Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sp. z o.o. w Świątnikach Górnych, działający pod adresem 32-040 Świątniki Górne, ul. Krakowska 2, REGON: 357246776, NIP: 9441989111;
  2. Wyznaczony został Inspektor Ochrony Danych, z którym można skontaktować się poprzez e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Pani/Pana danych osobowych;
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c Rozporządzenia związany ze świadczeniem usług medycznych, zgodnie z art. 9 ust. 2 lit h Rozporządzenia, a w zakresie jakim podanie danych jest fakultatywne – na podstawie wyrażonej zgody określonej w art. 6 ust. 1 lit a Rozporządzenia oraz art. 23 i 24 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i rzeczniku praw pacjenta;
  4. W związku z przetwarzaniem danych w celach wskazanych w pkt 3, Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być tylko podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa;
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres wynikający z regulacji prawnych -art. 29 ust. 1 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i rzeczniku praw pacjenta a w przypadku danych podanych fakultatywnie – do czasu wycofania zgody;
  6. Każdą z wyrażonych zgód można wycofać w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.
  7. Przysługuje Pani/Panu prawo żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, a także prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania;
  8. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących, narusza przepisy Rozporządzenia;
  9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem ustawowym koniecznym w celu świadczenia usług medycznych finansowanych przez Narodowy Fundusz Zdrowia, jest Pani/Pan zobowiązana/y do ich podania. W przypadku nie podania danych osobowych może skutkować odmową realizacji wskazanych wyżej celów;
  10. Dane osobowe przetwarzane przez Administratora na podstawie Rozporządzenia nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 i 4 Rozporządzenia.
realizacja: stronylekarzy.eu i e/kreacje.pl